900 0 1720003795xkadare Iken 142

Ismail Kadare përcillet për në banesën e fundit

Në Teatrin Kombëtar të Operas dhe Baletit u mbajtën paraditen e së mërkurës homazhet publike për Ismail Kadarenë dhe një ceremoni shtetërore.

Ndërsa rreth orës 12:50 kortezhi u nis për përcjelljen në varreza.

Mes familjarëve dhe dashamirësve të artit ka pasur dhe figura të rëndësishme të politikës në homazhe.

Ismail Kadare u nda nga jeta të hënën, në moshën 88-vjeçare. Në nder të Kadaresë, qeveria shpalli dy ditë zie kombëtare, 2 dhe 3 korrikun.