Screenshot 7 19 780x439

Jeep ka shitur tashmë më shumë se 100,000 Avenger në Evropë

Jeep Avenger është dëshmuar të jetë një sukses i shitjeve për markën amerikane në Evropë, me SUV që tashmë ka tejkaluar 100,000 porosi deri në mesin e vitit 2024.

Ky moment historik u arrit pavarësisht nga prezantimi gradual i opsioneve të ndryshme të motorëve dhe zgjerimit të vazhdueshëm të linjës, shkruajnë mediat e huaja.

Avenger kishte arritur në 40,000 porosi në shtator 2023, që do të thotë se Jeep shiti mbi 60,000 njësi në një vit të vetëm.

Për krahasim, shitjet vjetore të Jeep Renegade pak më të madh dhe shumë më të vjetër në Kontinentin e Vjetër variojnë midis 49,287 dhe 78,842 njësive në varësi të vitit.

Avenger u lansua në fund të vitit 2022, si modeli i parë plotësisht elektrik i Jeep, i bazuar në bazat e Stellantis.