1526295776 Termet 770x434 1 780x439

Tërmet në Bosnje e Hercegovinë, epiqendra afër Zenicës

Një tërmet me fuqi shkatërruese prej 3.6 shkallë të Rihterit, ka goditur rajonin e Zenicës në Bosnje e Hercegovinë.

Sipas qendrës evropiane sizmologjike EMSC, epiqendra e tërmetit ishte 17 kilometra në veri të Zenicës në një thellësi prej 9 kilometrash.

Banorët e Zenicës dhe të rajonit përreth kanë ndjerë lëkundjet e tokës, ndërsa deri më tani nuk raportohet për dëme materiale apo të lënduar.

Qytetarëve u është kërkuar të kenë kujdes, dhe u rekomandohet t’i përmbahen masave të sigurisë në rast të ndonjë tërmeti tjetër.

Zenica ndodhet në një zonë sizmologjike aktive, kështu që tërmetet si ky janë relativisht të zakonshme.

Ekspertët kujtojnë se është e rëndësishme të qytetarët të jenë të përgatitur, dhe të dinë se si të veprojnë gjatë dhe pas një tërmeti.