Health Benefits Of Mango 700 350

Mangoja mbron lëkurën dhe flokun tuaj

Mangot janë fruta tropikale, kanë formë ovale dhe kanë madhësinë si të grejpfrutit.

Mangot rriten vetëm në vendet ku klima është e ngrohtë si në Azinë Jugore, por tani janë duke u rritur edhe në disa vende të tjera, përfshirë SHBA-në, Meksikën dhe Karaibet.

Mango është një frutë i ulët në kalori por është i lartë në fibra, dhe është një burim i shkëlqyer i vitaminave A dhe C.

Ajo përmban gjithashtu hekur dhe pak kalcium, zink dhe vitaminë E.

Pasi mangot përmbajnë vitamina A dhe C ajo të ndihmojnë lëkurën tuaj, vitamina C siguron elasticitetin e lëkurës.

Po lëkurës vitamina C ndihmon në rritjen e flokëve, ndërsa vitamina A ndihmon lëkurën tuaj ndaj plakjes.