Kxqf2tect4sfefakredycf 1200 80 780x439

Nuk kishte ndodhur kurrë më parë, Çekia dhe Turqia thyen rekordin e kartonëve të marrë në një Kampionat Evropian

Futbollistët turq kanë mundur dje Çekinë në xhiron e fundit të Grupit F dhe u kualifikuan në fazën e 16-të të Euros dhe ndeshja hyri në historinë e kampionateve evropiane për sa i përket numrit të kartonave të dhuruara.

Domethënë, gjyqtari rumun Istvan Kovacs i kishte mbushur duart plot, i cili tregoi deri në 19 kartonë.

Ai ka treguar deri në 11 kartonë të verdhë për lojtarët turq, dhe shtatë kartonë të verdhë dhe një karton të kuq për çekët.

Çeku Barak u përjashtua nga loja në minutën e 20-të për shkak të dy kartonëve të verdhë, kështu që kartoni i kuq nuk përfshihet në statistikat zyrtare të kartonit.

Kështu u thye bindshëm rekordi i kampionateve evropiane për numrin e kartonëve në një ndeshje.

Rekordi i mëparshëm ishte dhjetë kartonë në një ndeshje të Kampionatit Evropian.

Interesant është fakti se rekordi është thyer edhe kur bëhet fjalë për garat e mëdha, duke qenë se rekordi i kampionatit botëror është 16 kartonë.