Vullnet

Policia me kontrolle të detajuara në Gazismestan, nuk lejohen mbishkrimet provokuese

Serbët kanë filluar të mblidhen në Gazimestan, në afërsi të Obliqit, për ta festuar Vidovdanin.

Në hyrje të Gazimestanit janë vendosur një numër policësh të cilët kontrollojnë në detaje secilin që futet brenda kompleksit dhe nuk lejohet mbartja e ndonjë përshkrimi provokativ.

Gazeta10 sjell pamje nga Gazimestani ku shihen serbët duke u kontrolluar nëse po bartin mbishkrime provokuese.

Në videon më poshtë dëgjohen serbët duke kënduar këngë nacionaliste.

Për sigurinë është përkujdesur edhe KFOR-i

Ndër vite, Vidovdani është organizuar më 28 qershor në Gazimestan.