448999199 1032736671561299 6539439121407673508 N 780x439

Siljanovska takon ambasadorin Qehaja: Mbështesim aspiratat euroatlantike të Kosovës

Presidentja e vendit, Gordana Siljanovska Davkova sot priti në takim zyrtar ambasadorin e Republikës së Kosovës në Maqedoninë e Veriut, Florian Qehaja. Gjatë takimit presidentja Siljanovska-Davkova dhe ambasadori Qehaja kanë biseduar për mundësitë e thellimit të bashkëpunimit dypalësh dhe rajonal. Ndërkaq është përshëndetur edhe dialogu i hapur për çështje me interes të përbashkët dhe më të gjerë.

Presidentja Siljanovska Davkova shprehu gatishmërinë për të vazhduar dialogun e shkëlqyer politik në nivelin më të lartë dhe pret që trendi pozitiv në zhvillimin e marrëdhënieve ekonomike me Kosovën, si partneri ynë i rëndësishëm tregtar, do të vazhdojë edhe në të ardhmen.

Në kontekst të perspektivave evropiane dhe ndarjes së vlerave të përbashkëta, Presidentja Siljanovska Davkova shprehu mbështetjen për aspiratat euroatlantike të Kosovës dhe pjesëmarrjen në formate të ndryshme të bashkëpunimit rajonal dhe theksoi gatishmërinë për shkëmbimin e përvojave në të gjitha fushat.

Në takim u shkëmbyen mendime për zhvillimet aktuale në rajon, për bashkëpunimin në kuadër të nismave rajonale, si dhe për mundësitë e thellimit të bashkëpunimit ndërkufitar përmes shfrytëzimit të fondeve të Bashkimit Evropian.