Page 20 780x439

UEFA ka gjeneruar 1,2 milionë euro nga dënimet që i dha Kombëtareve në fazën e grupeve – Vetëm Kroacia është dënuar më shumë se Shqipëria

Federatat e kombëtare të futbollit të përfaqësuara në Kampionatin Evropian të kësaj vere janë gjobitur me më shumë se 1.2 milionë euro nga shtëpia më e madhe e futbollit evropian UEFA gjatë fazës së grupeve.

Gjobat, të cilat gjithsej 1,293,645 euro, lidhen me tifozët e kombëtareve gjatë ndeshjeve, por kombi pritës Gjermania u gjobit dy herë për dështimin e tyre në ‘mbrojtjen e zonës së lojës’ – në lidhje me tifozët që hynë në fushë e lojës — gjatë ndeshjeve të fazës së grupeve të Portugalisë kundër Turqisë dhe Gjeorgjisë përkatësisht.

Tetë skuadra – Hungaria, Zvicra, Kroacia, Shqipëria, Polonia, Serbia, Rumania dhe Belgjika morën gjoba për sjelljen e tifozëve të tyre gjatë tre ndeshjeve të tyre në fazën e grupeve.

21 nga 24 federatat u gjobitën të paktën një herë gjatë fazës së grupeve, me vetëm Francën, Spanjën dhe Sllovakinë që nuk u gjobitën nga organi drejtues i futbollit evropian.

Kroacia mbanë pozitën e parë sa i përket dënimeve, pasi federata kroate ka paguar 220,875 mijë euro, duke lënë mbrapa Shqipërinë me 171,375 mijë euro dhe Serbinë me një gjobë prej 166,625 mijë eurove.

Ndërsa shumica e gjobave të shpërndara gjatë gjithë turneut ishin për hedhje të objekteve në fushë, përdorimi i mjeteve piroteknike, duke përfshirë fishekzjarrë.

Si Shqipëria ashtu edhe Serbia u gjobitën për ‘Transmetime të mesazheve të papërshtatshme për ngjarjet sportive’ me flamujt e ekspozuar në lidhje me territorin kufitar të kombeve.

Anglia u gjobit me një total prej 12,500 €, e 18-ta më e larta nga 24 skuadrat, e përbërë nga një gjobë prej 2,500 € për hedhjen e objekteve gjatë barazimit 1-1 kundër Danimarkës dhe një gjobë 10,000 € për ‘Shqetësime gjatë himneve kombëtare’ përpara ndeshjes me Slloveninë.