Shtet 780x439

Kosova pret bashkatdhetarët, nga sot polica kufitare do të jetë falas

Nga sot, 1 korrik, nis subvencionimi i policës kufitare për bashkatdhetarët që vijnë në Kosovë.

Kështu bëri të ditur kryeministri Albin Kurti, i cili tha se Kosova i pret bashkatdhetarët me krahë hapur, duke siguruar policën e sigurimit falas me vlefshmëri një muaj në cilëndo prej pikave kufitare hyrëse.

“Të dashur bashkatdhetarë, si çdo verë, e përherë, Kosova ju pret me krahë t’hapur dhe zemrën plot. Ju që do të vini me automjete, nga e hëna mund të merrni falas policën e sigurimit me vlefshmëri një muaj, në cilëndo prej pikave kufitare hyrëse,” tha Kurti.

Kurse të premten, ministri i Financave, Hekuran Murati, ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, guvernatori Ahmet Ismaili dhe përfaqësuesit e BKS-së kanë nënshkruar marrëveshjen që operacionalizon subvencionimin nga Qeveria të policës kufitare për bashkatdhetarët.

Polica e subvencionuar do të ketë vlefshmëri një muaj nga dita e lëshimit/hyrjes në Kosovë dhe është e vlefshme vetëm për automjetet jo-komerciale për pasagjerë, deri në 9 ulëse.

Subvencionimi nuk përfshin policat kufitare me afat vlefshmërie të ndryshëm prej atij një mujor, dhe as automjetet si autobusët, kamionët, motoçikletat etj. Policat e sigurimit të marra në zyrat e BKS brenda territorit të Kosovës, e jo në pikat hyrëse kufitare, nuk mbulohen nga subvencionimi.

Kjo iniciativë e Qeverisë ka për qëllim lehtësimin e udhëtimeve për bashkatdhetarët që vizitojnë vendin gjatë sezonit veror.