Screenshot 4 13 780x439

Mazda “vret” në heshtje motorin më të madh në Evropë

Për shkak të rregulloreve të rrepta të emetimeve në Evropë, Mazda është detyruar të ndërpresë prodhimin e motorit 2.0-litërsh.

Megjithatë, ekziston një përjashtim. Ju mund të merrni akoma njësinë më të madhe të fuqisë në Mbretërinë e Bashkuar, e cila u largua nga Bashkimi Evropian në janar të vitit 2020. Diku tjetër, njësia më e vogël 1.5 litra do të jetë motori i vetëm.

Njoftimi u bë disa javë më parë gjatë një aktiviteti për shtyp të mbajtur në Kroaci.

Divizioni italian i kompanisë tani ka konfirmuar rënien befasuese të njësisë 2.0-litërshe, vetëm disa muaj pas prezantimit të ND3.

A do të ofrojë Mazda ndonjëherë një Miata me një motor më të madh në Evropë?

Është e vështirë të thuhet. Megjithatë, modeli i gjeneratës së ardhshme ka të ngjarë të elektrizohet deri në një farë mase, gjë që do t’i lejonte kompanisë Zoom-Zoom të instalojë një motor më të madh dhe të përmbushë ende rregullore më të rrepta për emetimet.