Screenshot 31 780x439

Microsoft do të investojë 2.2 miliardë euro në qendrat e të dhënave në Spanjë

Microsoft do të investojë 2.2 miliardë euro (2.4 miliardë dollarë) në një projekt të madh të qendrës së të dhënave në Spanjën verilindore.

Njoftimi, i cili pason plane të tjera të zbuluara nga gjiganti i softuerit amerikan, rrit në afro 6.7 miliardë euro investimin e planifikuar të Microsoft në Aragon, u tha gazetarëve udhëheqësi rajonal Jorge Azcon, shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi.

Ai gjithashtu pason një njoftim të ngjashëm nga Amazon, i cili në maj tha se divizioni i tij i kompjuterave cloud do të investonte 15.7 miliardë euro për të zgjeruar qendrat e saj të të dhënave në Aragon, ku aktualisht ka tre që operojnë.

Duke cituar shifrat e ofruara nga konsulenca IDC, Microsoft tha se projekti me kampusin e tij prej 88 hektarësh (217 hektarë) mund të “kontribuojë në krijimin e më shumë se 2,100 vendeve të punës teknologjike në Aragon midis 2026 dhe 2030”.